Åreskutan runt…det var tanken

 

Efter en stabil frukost (färdig macka från ICA ;) ) var vi redo att ge oss ut i regnet och ta en runda runt Åreskutan, det var planen iaf, började bra med samma start som vertikalen på Fjällmaraveckan och bortåt Björnen, vi följde noggrant 211an som skulle leda oss runt skutan, fin skogsstig, lite väl blöt på sina ställen men ändå väldig fin. Något trötta ben nu ska erkännas, är ju knappast van vid så här mycket backar, men Jonsson verkar pigg vet inte vad det är i hans energikakor och annat som han stoppar i sig (har sett några pillerburkar som ser lite suspekta ut ;) ).

Blev lite oklart efter några km men vi gick på känsla, (varför? det har ju aldrig fungerat innan), efter ett tag var vi framme vid Copperhill och stigen bara försvann, letade över allt i regnet och kunde konstatera att shorts o långärmad t-shirt var väl optimistiskt, men ingen stig…

Såg Åre en bit bort vilket ju var lite konstigt vi skulle ju springa runt Åreskutan och då borde det ju vara lite svårt att se Åre med ett berg i vägen, vi var helt fel och bara att ge upp och hitta en så rolig väg tillbaka som möjligt.

Kom efter ett tag in på samma stig som vi sprunget bortåt på och visst satt markeringarna för 211an där så vi startade ju på rätt väg iaf, att en liten felsväng kan göra så mycket ;)

Helt ok runda på över 2h även om det inte blev som vi hade tänkt.

Prognosen säger regn imorgon också, bara att gilla läget…men det är svårt.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *