Aurlandsdalen


Tidig start (8.00 gick vi upp ;) ) för att ta oss till Aurlandsdalen, förberedelserna kunde kanske varit något bättre, vid tolv (24) konstaterade vi att det skulle bli svårt att hinna med bussen som vi planerat att åka med för att springa leden i en riktning, så det fick bli en alternativ lösning. Bilresan visade sig sen vara kortare än vi hade fått för oss ca 30 min från Myrland till Österbö där leden startade vid några stugor alldeles jämte den stora vägen. Österbö Turisthytte tror jag det hette, hade nog varit bra att bo här om vi åker tillbaka, trevlig och hjälpsam personal!

19km är leden från Vassbygdi till Österbö, en riktning, men vi valde att springa en runda som enligt tjejen i receptionen skulle vara ca 12km, som slutade på 16km men det var precis lagom, över 2h var vi ute och 600hm, huvudspåret var hur fint som helst precis lagom tekniskt, inte speciellt backigt utan man kunde springa på bra, periodvis ganska mycket sten och lite blött, stigen gick jämte bergen på ena sidan och vatten på andra sidan och i bakgrunden fanns hela tiden de snöklädda topparna. Skönt att vara här i lågsäsong för stigen är smal och är det mycket folk kommer det bli ganska störande. Bra skyltat med både röda T:en på stenar och km markeringar.

För att det skulle bli en runda av det och inte bara fram och tillbaka tog vi en mindre stig tillbaka, Björnstigen inklusive ett ras men det var inga problem att ta sig över det, men själva stigen var i stort sett olöpbar, så 3km på tillbaka vägen var bra mycket mer likt vandring än löpning, hala klippor och väldigt brant och dessutom blött så den sträckan avråder jag från att ta, ok för vandring för utsikten var mycket vacker.

Belöningen blev dusch och Elgburgare (jag bryter redan lite på norska ;) ) underbart!

Tre timmar senare sitter vi nu i Bessheim redo att ta oss an Besseggen imorgon. Johan gjorde sitt bästa för att köra sönder sin bil på de små slingriga vägarna och jag tror vi sparade femton minuter ;)

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *