Besseggen

Startade vid färjan i Gjendesheim och sprang vid vattnet bort till Memurubu, stigen var ”platt” men det blev ändå 300hm på den sträckan, ganska stenig och svårsprungen men vi hade inte bråttom så jag tyckte ändå att det var helt ok och fin utsikt jämte sjön, 10.5km som tog 1h och 30 min.

Nu började den riktiga stigningen, 1200 hm på de 15.5 km tillbaka till Gjendesheim, ganska stenigt men det var ändå så att det gick att springa på de flesta partierna om det inte var för brant och det var det helt klart på några ställen, för att komma upp på Besseggen var det klättring som gällde, inget för höjdrädda.

Oslagbar utsikt från toppen med Bessvatnet några hundra meter högre än Gjende, men fint i alla riktningar och helt klart värt ansträngningen.

Det går båt från Gjendesheim till Memurubu (och andra hållet också), som kan vara lämpligt om man har begränsat med tid eller inte orkar med hela turen, för oss tog det fyra och en halv timme, vi tog det lugnt så det går klart att göra snabbare men turen är ändå ganska krävande så mindre än fyra timmar får man ligga i för att klara.

Nu i Oppdal och har planerat en fin runda för morgondagen.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *