Bocksten TrailRun Åkulla 2015

11715909_10203487684071295_915250927_n

Tiden efter Göteborgsvarvet har varit lite jobbig, det blev omöjligt att ignorera att knät faktiskt gjorde ganska ont, så att fortsätta att träna som vanligt var inte att tänka på, men mer om detta i ett separat inlägg inom kort. Hursomhelst var det dags för första tävlingen efter Varvet idag, blev på hemmaplan i Åkulla och Bocksten TrailRun, terränglopp på 10 och 20 km, jag valde tian, man får ju försöka att vara lite smart någon gång då och då :)

Robban hämtade upp mig och vi var på plats i god tid för att hämta upp nummerlappar, överlämna presentkort till Falktouren och sätta upp lite affischer, så nu förväntar jag mig 300 fler startande per etapp i höst! :) Allt flöt på bra i tävlingscentrum som låg vid skidstadion där 10km löparna även varvade, det skulle senare bli lite kö till nummerlappsutdelningen så loppet blev förskjutet 15 min, inget större problem som man lätt löser till nästa år, (om det blir fortsättning?).

Uppvärmning och knät kändes ok, formen svårt att säga men inte mycket att göra åt en halvtimme innan start :)

20 km loppet startade en kvart innan 10 km, roligt att hinna se starten och ändå hinna i mål för att se deras målgång!

Kände inte igen några snabba namn från startlistan, men det vet man ju aldrig vad det är för folk som är med, speciellt nu i semestertider, ställde mig ändå längst fram (som vanligt;)) och ingen blängde argt på mig så det kändes som att det var ok :) Startade väl skapligt snabbt, men inte som jag brukar, tänkte att det är bättre att ta det lite lugnare för att känna hur det känns och inte ta helt slut i första stigningen som är ganska lång, efter 300-400 m hade jag redan en lucka på kanske 30m till de andra (enligt hejaklacken, vill ju inte vända sig om så de bakom kan få för sig att man redan är trött!), körde på ganska bra i första backen för att få en tillräckligt stor lucka för att sedan kanske kunna springa i lugn o ro utan att maxa, det lyckades och kunde faktiskt för en gångs skull njuta lite på en tävling, annars brukar det ju mest göra ont :) men framförallt härligt att överhuvudtaget kunna springa utan att det gör ont igen, kände inte ens av benhinnorna idag.

Efter ca 5 km kom vi in till tävlingscentrum för varvet på skidstadion och där hade jag ungefär 3 min ledning, (lite tråkigt tyckte en del…ingen spänning direkt;))

11721967_10203487683751287_816488333_n

Lite blötare sista fem, men inga problem att klafsa rakt igenom, nästan lite skönt att svalka fötterna bara, lite kringelikrokar, men väldigt bra snitslat och pilar på ställen där det behövdes (eller ja, behövdes kanske var o ta i, men där det kunde finnas en möjlighet att springa fel), kanon!

Segermarginalen blev till slut ca 3 min, svårt att bedöma hur bra eller dålig tiden är, men vid press hade jag nog kunnat springa ett par minuter snabbare iaf.

Robban sprang in på en fin fjärde plats, grattis!

Grymt fint prisbord lottades ut på bryggan vid friluftsgården, men innan dess hanns det med ett bad i Yasjön, en härlig dag i Åkulla!

Tack Skärbäck & Co för ett väl arrangerat lopp, jag kommer tillbaks nästa år (men se till att det inte krockar med VSM då!)

11668002_10203487683591283_740380144_n

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *