Fjällmaratonläger dag 3

fjallmaralager2

Finalen på en helg med fantastisk fjällöpning blev Fjällmaratons 27k runda, start i Ottsjö och en backe direkt men lagom brant så att det gick bra att springa ganska bred stig/väg tillätt börja med så är säkert bra för starten på tävlingen för snart blev det mindre stig som är ganska svårt att komma förbi löpare framför sig, läge att ta en bra position i starten. Väldigt vacker utsikt på första toppen av Hållfjället som var den första av tre vi skulle ta oss upp och ner för, man glömmer ju ofta nerförlsöpningen men den kan vara väl så jobbig som uppförslöpningen med högre fart, större koncentration och bromsar man för mycket dör ju låren väldigt snabbt och då blir det en riktig plåga.

fjallmaralager3

Tröttnade lite i de brantaste partierna men piggnade till på slutet, Anders Kleist som vanligt i täten var nere och vände för att hämta upp oss som tappat kontakten kort paus på toppen innan utförslöpning lagom brant så det var bara att rulla på nerför och vilka vyer helt fantastiskt, den sträckningen har det lyckats bra med, snyggt Patrik Nordin!

fjallmaralager4

Lite myrlöpning som de höll på att spånga upp och lite skog innan det gick uppför igen, lätt att glömma att titta sig omkring och istället bara titta var man sätter fötterna men sprang lite för mig själv och tog mig tid att njuta lite extra, fikapaus på toppen där det ganska snabbt blev lite kyligt, men shorts och t-shirt var annars klädvalet för de flesta idag. Toppens namn är Grofjället

En topp kvar och vi hade blivit en mindre grupp på 6 personer som höll skapligt tempo nerför genom en fin skog för att sedan gå uppför på Välliste blev lite trött men det räckte med lite energi för att jag skulle få fart sista biten upp.

fjallmaralager1

Lite snöpulsning på nervägen innan vi kom in i skogen och sista biten ner till målet, avslutningen blev den finaste rundan på helgen och alla ni som ska springa loppet kommer inte att bli besvikna.

Avslutning med ännu en god lunch på Trillevallens Fjällgård, renskavsgryta och kokosbollar från Åre till efterrätt, Anders pratade en halvtimme till om fötter, tänkvärt!

Lite vila innan jag och gav oss ut på nästa pass, en relativt platt mil i Edsåsdalen.

Första gästerna på plats på torsdagen och nu ensamma kvar, jo jag trivs bra här och kommer nog snart tillbaka!

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *