FOKs sprintcup & RUNFBGs träningstävling

Nypremiären för orienteringskarriären gick väl sådär, sista minuten anmälde mig till FOKs sprintcup, tänkte att det kan väl vara kul bra att ”vila” en dag till, vilade måndagen också pga känning i benet från rundan i söndags. Körde som en galning från jobbet för att hinna till min starttid 18:41 hann precis…till målet, tävlingsledaren Henke hade gett mig fel information ;)

Starten stressar mig alltid när jag ska försöka orientera alla står och ser om man springer åt rätt eller fel håll så det blir alltid lite panik och halvchansningar, har ofta svårt att lägga kartan rätt, kanske för att jag inte har full koll på kompassen ;)
Så givetvis sprang jag åt motsatt håll, ingenting stämde givetvis men jag tänkte att det är väl jag som inte förstår men att det kommer att lösa sig längre fram (ett råd från coach Henke), hade sprungit 800m innan jag insåg mitt misstag och vände.
Sen gick det väl skapligt men borde nog tränat något efter o-ringen. Trots allt är det ändå konstigt nog ganska kul och jag hittade ju faktiskt alla kontrollerna till slut :)

I onsdags ordnade RUNFbgs träningstävling runt Ljungsjön, den banan är ju så fin och 5,7 km kändes som ett lagom fartpass.
Först på plats vid Stall Hällarp passade jag på att springa den markerade banan, några skojjare hade ändrat riktning på en pil men jag styrde upp det och räddade dagen :)
Kändes segt men när starten går brukar det alltid ordna till sig, mötte förhandsfavoriten Andreas Lundblad, inga vilorunda med andra ord. Ca tjugo startande hade tagit sig ut till Ljungsjön i det härliga vädret för ett bra pass och en välförtjänt fika efteråt.
Full fart från start i vanlig ordning, inte alltid bra, men på en så här kort runda finns det inte utrymme för att ta det lugnt, redan efter några hundra meter hade alla utom Niklas Grip släppt en ganska stor lucka och även han började få det svårt att hänga med, försökte hålla uppe tempot för jag vet ju att Lundblad alltid tar det (lite väl) lugnt i starten men ofta kommer starkt på slutet.
Halvvägs när man kommer ut på en grusväg vände jag mig snabbt om och såg AL komma rusande ut ur skogen, bara att öka tempot på grusvägen som alltid känns kämpigt när man kommer från ett knivigare parti med lägre fart.
Höll bra fart till Stall Hällarp för den avslutande rundan runt hagen och kunde konstatera att jag var ganska ohotat.
Bra arrangerat av Johan Jonsson som vanligt och bra pris, en fika på Stall Hällarp, tack!

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *