Göteborgsvarvet 2015

varvet2

Då var det dags igen, 13e Göteborgsvarvet för min del, hoppades att det skulle bli det snabbaste trots att uppladdningen har varit långt ifrån optimal.

Helt perfekt väder, soligt, inte mycket vind och ändå inte så varmt, bättre förutsättingar finns inte, så kände mig ändå hoppfull inför starten.

Henke och Coach Jonsson hämtade upp mig vid 10 i Varberg och med en grym vägvisare (jag) hittade vi snabbt en bra plats, ok det kanske inte riktigt var som vi tänkt men det blev ju bra :)

Inga köer för nummerlapparna, skönt, men ändå en jäkla massa folk, vi genade genom mässan och missade nästan allt…men jag tror jag har löparprylar för något år framåt nu…men det kan ju dyka upp något som man bara inte kan klara sig utan förstås :)

Slappade en stund innan start, som vanligt blev det lite stressigt med uppvärmningen, helt otroligt men det spelar ingen roll hur tidigt vi är på plats det blir alltid så!

Kändes ändå helt ok, men problemen brukar komma efter ca 5km, så ändå osäkert.

Tog plats längst bak i Elit gruppen, ingen idé att tränga sig fram där…men nästa är kanske ;)

Planen var att öppna första milen på 36, men inte bli stressad om det gick lite långsammare, en halvmara är en bra distans på det viset att man ändå har möjlighet att ta in lite på slutet, en mil är man ju körd om det går för långsamt i starten.

varvet3

Kändes riktigt bra första fem och låg med ganska bra, ca 17:50, försökte ändå att ta det lugnt och inte springa på för bra utan ligga i rygg och ”vila” lite, började känna på vanliga stället fotleden på ovansidan, blir som stum och gör ont, men tror ändå att det är kompart mentsyndrom, känner på utsidan på vaden också, men inte lika mycket om i fotleden, börjar bli lite tröttsamt nu tycker jag. Det går att springa på skapligt, men det är som att foten mest hänger där, kan inte trycka på som jag vill och får till följd att tekniken i övrigt blir drabbad också, mer rörelse i överkroppen. Knät började kännas sämre vid sju km så ganska kämpigt med två problem att kämpa mot, nerförsbackar och svängar värst och partierna med kullersten, som tur var fanns det en asfalterad avdelning på avenyn annars hade det inte varit roligt!

Tappade många placeringar tills jag fick en bra rygg att ligga bakom på avenyn, (tack Claes!), precis innan vi skulle svänga av från Avenyn, kom Henke med några andra i full fart och sprang om, försökte hänga med ett tag, tillräckligt länge för att nästan fälla honom, du får inte ta så långa steg! kortare med högre frekvens tack, tänk på det tills nästa gång! (om det blir nån ;)

varvet4

Man tycker ju att problemen med knät och benet skulle vara nog, men helt otroligt så fick jag in en ministen i skon som lade sig tillrätta i ett hål i innersulan och som följ av det blev det en blåsa under foten, skulle det verkligen vara nödvändigt? nytt linne av luftig modell=skavsår på bröstvårtorna, varför inte ta allt på en gång! (Härligt att ha en blogg så man kan gnälla lite ;)

Fick släppa men kämpade ändå på ok sista biten, tiden blev 1:18:20, får väl vara ok med tanke på kroppen jag har att jobba med för tillfället.

Dusch på plats, trodde att det nog skulle vara ganska gott om plats, vi var ju ändå ganska tidiga, jo just det…jag råder alla i de bakre grupperna att duscha hemma om möjligt ;)

Det obligatoriska efter-lopp-nyttig-mat-besöket blev idag Gyllene Måsen, aldrig fel :) blev tom efterrätt McFlurry, mums! vet inte var Henke höll hus, blev nästan lite rädd att han stuckit hem utan oss, men Johan hade ju bilnyckeln…till slut dök han upp iaf blek som ett lik, det kostar på att springa ikapp Eliten ;) men det var det nog värt!

varvet1

Nu har jag äntligen insett att det här inte fungerar längre, måste bli ordning på kroppen, så Sthlm Marathon, Hallands Ultra och Malmömilen, inställda till att börja med, så hoppas jag att det ska bli bra så fort som möjligt, nu väntar rehab och härlig alternativ träning som jag älskar (inte).

Trevlig dag i Göteborg ändå, jag kommer tillbaks nästa år!

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *