Hollywood Half Marathon Tävlingsrapport

daniel_star

Hur förbereder man sig för ett lopp som startar 6 på morgonen? det har jag funderat på sedan jag anmälde mig till Hollywood Half Marathon, men det visade sig vara ganska enkelt, gör bara som vanligt fast väldigt tidigt, med andra ord sådaniel_star2 åt jag frukost klockan 03:00, härligt att komma upp i tid :) men det gick bra, har ändå sedan vi kom till USA gått upp tidigt för att underlätta den tidiga starten idag och med ytterligare 2h förskjutning igår så var det inga större problem. Softade på rummet till 5 innan jag startade uppvärmningen, helt förståeligt ganska glest vid starten än så länge och nästan inga som värmde upp, det kanske man inte gör i USA :)

 

Benet har varit det stora frågetecknet den senaste tiden, jag har känt av det på träning, men inte så farligt, hur skulle det bli på tävling, ville ju inte ha en repris på Lissabon. Det kändes helt ok på uppvärmningen, men det brukar kännas mer efter några km.

starten

Hade kollat resultatlistan från förra året och det kändes som att jag hade chans att komma ganska långt upp, så trängde mig så långt fram som jag vågade :)

daniel_start

Jag kom iväg bra i starten som efter 100m vek av i sin första av 20st 90 graders kurvor två hundra meter neråt på den gatan och tillbaka samma väg igen, inklusive en härlig 180 graders vändning (bara 9 kvar:), störande för rytmen och man tappar ju fart också.

daniel_larry

Hittade snabbt en bra position och kom i en grupp med fyra löpare, perfekt att inte behöva springa loppet helt själv, underlättar hur mycket som helst, hoppades bara att de ville springa i mitt tempo och vara lite piggare så att de kunde dra fram mig till en bra tid utan att springa ifrån :)

daniel_larry2

En del backar uppochner från Hollywood Av. när vi sprang upp och ner på sidogatorna, men annars ganska så flack bana, lutade lite neråt första 10 som blev uppför på tillbaka vägen.

daniel_larry3

Flera av vattenstationerna hade inte öppnat när vi kom springandes utan de höll på att hälla upp vatten och sätta ut muggar på borden, muggar som var i storleken glöggmugg, inte speciellt lätt att dricka ut, man kan ju hoppas att de till nästa år är ute i lite bättre tid så att de kan servera vatten när löparna kommer, de första också.

afterrace

Efter ca 8km släppte två i min grupp men den tredje verkade pigg och det flöt på i ganska bra tempo, fick känning på precis samma ställe i benet som i Lissabon och vid ca 7 km igen, inte roligt, men försökte springa så avslappnat jag kunde och hitta något läge i steget där det inte kändes så mycket. 4 km senare kände jag inte av det längre och det flöt på bra, i motvinden försökte jag ligga bakom mina nya kompis Coach Larry, för att spara krafter. 10k-löparna vände efter halva sträckan vilket betydde att vi kom ikapp dem med ca 7 km kvar och det blev trångt, mycket springande kors och tvärs för att ta sig fram, men det gick skapligt låg bakom Larry som tog sig fram bra.

Kände mig ganska pigg hela vägen och behövde aldrig fundera på att släppa, men kände inte att jag var så pigg så att det var läge att försöka höja farten heller så det måste väl ha varit ganska perfekt.

Slutade sjua av de ca 3500 som startade i Halvmaraton loppet, på tiden 1:14:58, min klocka visade ca 500m för kort, så ganska säker på att banan inte var 21.1km, möjligtvis att de tvära svängarna spelade in en del, men 500m är för mycket. Hursomhelst är jag nöjd med loppet, det känns som att jag är på gång igen nu.

resultatlista

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *