Humlestafetten 2015

humelstafetten1

Efter att ha besökt Växjös bästa thai restaurang (eller om det var billigaste), fått lite första maj stämning med demonstrationer  och parad inne i stan var det dags att åka mot Bromölla för att övernatta och reka inför morgondagenstävling, Humlestafetten! ca 4.5 mil uppdelat på 8 sträckor runt Ivösjön. Vi tog det från början genom att leta upp starten, jag kan säga att det är betydligt lättare att hitta starten tävlingsdagen än dagen innan ;) arbetade oss igenom alla växlingsställen för att ha koll till tävlingen, (vi såg inga andra som var ute och rekade så vi kände oss skapligt seriösa ;) ,mellanlandning på vandrarhemmet där vi skulle övernatta, helt ok ställe, möhippa på gång så räknade med högvolym…till sent…ibland blir man överraskad i stort sett inte ett ljud, vi trodde de var löpare då flera hade träningskläder på sig, men det är tydligen inne nu? …för de skulle inte vara med på stafetten.

humelstafetten3

Kvällsmat på Bromöllas bästa pizzeria (jo, vi frågade och med viss tvekan fick vi svaret att det var det nog ;).

Dagen avslutades med taktiksnack och sträckuppdelning, lite omplanering då mitt ben max skulle klara en sträcka, Johan fick ta två istället, precis som Henke och Boa.

humelstafetten4

Tävlingsdag, alltid lite nervöst, men lite extra den här gången, växlingarna i första hand, skulle vi hinna i tid, de flesta kör med minst två bilar men det skulle räcka med en trodde vi, bara man är lite på hugget men svårt att veta hur trångt det skulle bli vid växlingsställena med 120 deltagande lag. Provjogg för att se om jag överhuvudtaget kunde vara med, kändes helt ok så inga problem där och efter In Flames i bilen på väg till start var vi supertaggade (jag iaf:)

humelstafetten5

Henke öppnade starkt och kom in till växling som klar tvåa dock 1 min efter det ledande laget, Johan tog över och sprang in en del, Boa sprang också bra och vi låg bara ca 30s efter när jag fick pinnen på sträcka fyra, en av banans jobbigaste, 7.5km upp och ner hela vägen, motvind också, (jag som hade räknat med medvind, tur att det inte var jag som läste kartan då är det nog stor risk att vi fortfarande irrat runt i Bromölla trakterna). Att jaga är ju alltid lättare och avståndet krympte sakta men säkert, strax innan växling kom jag ikapp och fick 15s ledning, när Henke gav sig iväg i grymt tempo under 3:30 och då hade han redan sprungit en sträcka(!) (och tävlat dan innan), men en utvilad stark löpare från Ryssberget var snabbt ikapp och förbi, Henke höll ihop det bra och vi var inte så långt efter vid växling, Mattias tog över och tog in en del på sin sträcka, växlade till Boa som såg grymt stark ut och tog direkt in på Ryssberget, nervös väntan vid sista växlingen, men till slut kom Boa som förste löpare med en ganska klar ledning så Johan kunde springa ohotad imål och Falkenberg Allstars hade tagit helgens andra seger!

humelstafetten6

Jäkligt rolig tävling, spännande i stort sett hela vägen, stafett måste vi springa fler gånger!

humelstafetten7

Välarrangerad tävling, med bra skyltning vid växlingsstationer och pilar och flaggvakter utmed banan, kanske att förcyklisten inte hade behövt ligga 500m före första löparen…

Härlig stämning och del publik utmed banan.

humelstafetten8

Lång väntan på prisutdelning som skulle ske när alla lag kommit i mål, vi såg några gigantiska grillar på prisbordet och var lite oroliga över att det skulle vara priset, den hade omöjligtvis fått plats i bilen hem, så vi funderade lite över hur vi skulle kunna sälja den på plats ;) …men det visade sig att vårt pris var varsitt badlakan.

Vistelsen i Bromölla avslutades på Bella’s place, ett riktigt schysst hamburger ställe, med grymt fräck inredning tänk dig Jack Rabbit’s Slim från Pulp Fiction så är du rätt nära.

humelstafetten9

 

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *