Lätt distans inför IVSM 3000m

apelviken

Sista passet innan veteran SM inomhus i Borås imorgon, 3000m blir distansen för mig, i H35 klassen, blir spännande att se hur jag står mig på en såpass kort sträcka, kommer inte ihåg när jag sprang ett lopp under 1 mil! annars var det just 3000m jag satsade på när jag tränade lite mer ambitiöst i tonåren, men som jag kommer ihåg det var det ingen större succé, det är helt enkelt för kort eller om man vill, jag är inte tillräckligt snabb :) tror jag hade ungefär 9:30 då så hoppas förstås på att kunna förbättre mig!

Hur lägger man upp ett så kort lopp, ja det är väl bara att ge i stort sett allt från start? inte kan man spara mycket iaf, öppnar jag första på 3:10 och det känns bra så hade jag varit glad, då känns det som man har lite att jobba på, långsammare blir så svårt att ta in o göra en bra tid, blir spännande att se hur det är att springa inomhus på 200m bana, har ju inte gjort det på 20 år…nej usch nu blev jag nästan lite deprimerad, hahaha.

ksa

Dagens pass kändes glädjande nog bra, pigga ben, så snitt tempo 4:30 ungefär om man tar bort den/de km när jag var lite vilse i KSA skogen (vet egentligen inte om vi ska kalla det skog, men det är några träd iaf:)

apelviken_runfie

Sprang bort på Apelviken, vände halvvägs så det inte skulle bli så långt som det lätt blir, slutade på knappt 13 nu. Hittade lite nya stigar på Hästhagaberget man får verkligen leta i Varberg för att hitta bra ställen att springa på om man vill undvika asfalt, men det går faktiskt ganska bra om man letar lite!

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *