Laxaloppet i Halmstad 2015

10923336_744610448987784_4839402573329793310_n

994187_744611425654353_3970827133813663122_n

Har varit lite deppig efter Laxaloppet så därförmtävlingsrapporten kommer en vecka sent. Sista passet innan tävlingen kändes inte alls bra ont i benet så inga större förhoppningar på att göra ett bra lopp, men det är klart man försöker ändå, ta det lugnt på tävling är inte riktigt min grej. Start vid Nissan ganska centralt, ombyte vid idrottshall 500m bort, fungerade bra och vi hittade en parkering där. Var på plats precis när starten av 5 km loppet gick alltid trevligt med lite inspiration innan man själv ska ge sig iväg :) Oväntat lite anmälda, men det fanns ändå några snabbare löpare på plats, så inte läge att hålla igen i starten, men det gör jag ändå aldrig, orolig för benet så startade jag ändå relativt lugnt, men jag måste säga att jag har försökt det några gånger nu och det fungerar dåligt för mig på milen, det känns som jag blir lat och får svårt att hålla tempot uppe när det börjar bli jobbigt, bättre att det är jobbigt redan från början så vet man vad som gäller!

10488391_744610235654472_4085444972559390997_n

Loppet går på en två varvs bana och följer i stort sett Nissan, lätt att hitta med andra ord, det gillar vi! Låg skapligt med på första varvet, tror jag var 4-5 nånting men sen ville inte benet vara med längre, blev först omsprungen av en löpare som kom galet snabbt bakifrån inget att försöka hänga på det här läget, strax efter det kom Fredrik Lans och Henke ikapp, lyckades hänga på dem ändå tills det var dags för spurt där Lans var starkast, helt ok tid 34:50, bana lite kort typ 100-200m, det känns mycket märkligt att man inte löser det, svårt att se att jag kommer springa ett i övrigt bra arrangerat lopp igen om de inte fixar det.

11169833_744610132321149_1484030767873274547_n

14041_744610072321155_6696971679059236043_n

Falkenberg Allstars vann ganska klart lagtävlingen med ca en halvtimme tillgodo, vi är på gång nu!