Midsommarträningsläger 2017 – Dag 1 – Norge, Hovet-Myrland

Det årliga midsommarträningslägret är igång, i år kör vi Norge, Åre och avslutar i Sälen.

Tidig start för att komma fram till Myrland, i närheten av Sognefjorden i tid för att kunna klara av ett inledande pass.

Bokning via booking på Myrland Turist och Servicecenter billigt (700NKR) för en natt två personer och lagom restid 7h, en timme kvar till Aurlandsdalen där vi springer imorgon.

Svårt att hitta stigar hemifrån men vi hade tur och fick hjälp av en äldre dam i den lokala mataffären som hade stenkoll på omgivningarna.

Stigen startar från stora vägen (50) mellan Myrland och Hovet (2km från Hovet), mittemot en parkeringsplats med informationstavla ”Hivjufossen”

Stigen är 6.5km, bra uppmärkt med röda markeringar, men utmanande teknisk löpning och 440hm, riktigt fina vyer över snöklädda toppar och över små bäckar och ett vattenfall som bara det är värt turen. Riktigt fin löpning ganska brant vissa partier, men några platta km när man kommit upp där man kan sträcka ut steget.

Johan var ivrig och höll bra fart (även om klockan visade något annat:) jag kämpade på en bit bakom, en del blöta partier men när man är blöt som man snabbt blir så spelar det ju ingen roll längre, trailskor är att rekommendera men det fungerade uppenbarligen med asfaltsskor också (vet inte riktigt om alla har fattat vilken typ av löpning som väntar på den här resan ;) )

Riktigt bra första dag!

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *