Rekordvecka i Åkulla & Salming Abisko regnjacka

DCIM100GOPROGOPR0203.

 

Avslutade veckan torsdag, lördag och söndag med härliga pass i Åkulla vilket slutade med rekord 95km i Åkulla på samma vecka, fördelat på 5 pass, kände mig lite sliten i mitt onda ben i slutet av passet idag så får absolut bli vila imorgon så får jag se hur det känns sen.

Torsdagens pass med Johan och Erik gick runt Yasjön och de gamla skidspåren? som är markerade med fyrkanter, kul med lite annat men den banan var ju inte direkt bra underhållen och dessutom väldigt blöt, synd att de inte markerar den lite bättre och röjer lite. Avslutades med Bocksten som jag gillar.

Lördagspasset blev långt, 28 km start vid Bexellsstenar, bort till Skogsbostigen ett varv för lite backträning, kändes riktigt bra, börjar faktiskt tycka att den inte är så backig ;) bort till Björkasjö, blött, nu känner jag igen den slingan :) Bocksten och Kalvsjölänken, 740m bra träning inför nästa vecka i fjällen.

Dagens pass blev regnigt från början till slut, men tyckte det var lite bra ändå så jag fick chansen att prova min nya regnjacka Salming Abisko på riktigt, köpte den på Göteborgsvarvets mässa och pratade med tre personer ur Salmings personal som intygade att det var en riktigt bra jacka (oväntat!;) ), det pratades om duschtest där man var helt torr efteråt och det låter ju såklart bra men att en regnjacka för 2200kr håller vattnet ute tar jag för givet det gör ju en poncho för 10kr så det blir jag inte direkt imponerad av, det jag var mest intresserad av var hur varm man blir för det brukar vara ett problem att regnjackorna blir så täta så man blir så vansinnigt varm, nej det var ju panerar som släppte in luft över hela jackan så det skulle inte vara några problem okej en varm sommardag när det regnar kommer man bli varm och det köper jag. Men att jag efter 3km in på dagens runda där det kanske var 20 grader kände att nu är jag för varm, nja det tycker jag är dåligt, de här ventilationspanelerna fungerar inte tillräckligt bra helt enkelt, kunde väl kostat på dragkedjor under armarna iaf. Det här kanske jag ändå inte blev jätte förvånad över, kanske att jag ändå hade räknat med att det skulle vara bara något bättre…

Salmings hemsida kan man läsa: ”Abisko Rain Jacket är Salmings mest avancerade löparjacka som tål blöta och tuffa förhållanden. Tillverkad i ett 3-lagersmaterial av hög kvalitet och märkt med Salming Aqua zero. Den här modellen har tätade sömmar och vattenavvisande dragkedjor både framtill och på sidofickorna. Tack vare ventilationsöppningarna på fram- och baksidan samt under armarna håller du dig torr och bekväm hela löprundan.”

Det här tycker jag är ren lögn, mitt pass var 1:45 och det regnade hela tiden, efter 5km jo då var jag ganska torr fortfarande, väldigt varm, men ändå torr, efter 10km såg jag förvånat att jackan såg ut som att den sugit åt sig vattnet istället för att stöta bort det och jag började känna mig blöt och efter 16km när vi var framme var jag helt genomblöt.

Borde inte en löparjacka för 2200kr, klara 1:45 min löpning i regn?

Jag som trodde att en regnjackas uppgift var att hålla dig torr…vad ska man annars ha den till…

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *