Risveden Terräng 2015

image

En stor lopphelg, med många alternativ, tänkte först Stockholm Halvmarathon men eftersom formen var ganska dålig hela året kändes det väl långt att åka för att göra en halvbra tid, Helsingborg Marathon var också ett alternativ men tyckte att en mara skulle försämra möjligheterna till en bra tid på Lidingöloppet, Jubileumsloppet i Göteborg kunde jag också tänkt mig, men när vi fick ihop ett lag med Falkenberg Allstars på Risveden Terräng så fick det bli det, terräng är ju aldrig fel :)

Upphämtad 9:15 av Boa o Henke mot Göteborg för att hämta Claes som skulle vikariera för Allstars idag då resten är skadade, (eller har blivit sprinters ;) ) Alltid spännande att hitta i andra städer, men efter bara en felkörning (ok jag erkänner det var jag som höll i gpsen :) )hittade vi rätt och med Claes i bilen var det lugnt att hitta till Sjöviks IP (som jag hade fått för mig låg på ett helt annat ställe ;) )

Trevlig tävlingsplats och smidigt att hämta nummerlapp, kollade lite skor hos Icebug, lite tveksam men skulle gärna prova ett par.

Halvhjärtad uppvärmning på nån km, kändes ganska tungt, osäkert vilken fart man skulle orka med idag.

Snabb i starten som vanligt och ledde efter ca 100m :) men saktade ner tempot för att inte dö alltför snabbt, Claes kom ikapp efter 1-2 km och vi hade följe till ca 10km, där jag hamnade lite dumt bakom en löpare som tröttnat och Claes fick en lucka och försvann innan jag kom om…ok jag var väl inte helt pigg heller antar jag, då tar man sig förbi!

Lite skrämd av reklamen att det skulle vara massvis med backar och branta dessutom, tyckte väl inte att det var så farligt, ok ”väggen” gick jag några meter i men det var mest för att det var löpare ivägen, bra känsla första 10 iaf, sen lite segare men flöt på ganska bra på de lite knixigare stigarna, det är ju sånt jag gillar! (nuförtiden :) ) Sista 6km gick på grusväg, lite trist och kompartment syndromet gjorde sig påmint, måste ta tag i detta på allvar nu, det är så tröttsamt att inte kunna göra sitt bästa! (plus att gå ner 2kg, sen kommer det gå snabbt! …startade på på vägen hem genom att slänga pommesen på McDonalds:) )

Med 5 km kvar kom Boa bakifrån i ett rasande tempo, hörde stegen ett tag innan han var ikapp och undrade vad det var för galning, fick nästan en chock när jag såg vem det var! hängde på i 4 km innan jag blev tvungen att släppa, vilken form han e i, grymt! Alldeles på slutet kom två till ikapp o sprang förbi mig, lite surt, men jag hade ganska ont då så inte mycket att göra.

Claes gjorde ett grymt lopp och slutade 3:a, han e så jäkla bra nu!

Henke inte långt efter på en 18e plats.

Lagtävlingen vanns av Solvikingarna, men inte så himla långt före oss, nästa år…

Problem med tidtagningen vilket resulterade i att de utropade oss till trea på plats, vilket vi tyckte var lite märkligt då vi bara sett en löpare från Lerum, möjligtvis två, men att de skulle slagit oss kändes väldigt osannolikt, skulle gärna hört resonemanget när de bestämde prispallen på lagtävlingen, den enda vi kunde se på resultatlistan var Claes…
Kan väl tycka att man hellre kunde sagt att de hade problem med resultaten och återkommit med hur det gick i lagtävlingen i efterhand istället för som nu, dela ut fel priser!!!

Förutom den lilla tråkigheten, tyckte jag att det var ett trevligt lopp, fin bana och inte alls så jobbig som utlovades, skön stämning och bra speaker, jag kommer sannolikt tillbaka nästa år!

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *