Skatås Ryggar 2017

Jag har märkt att passen i skogen har en tendens att bli ganska långsamma, jo det blir ju alltid lägre tempo i skogen än på asfalt så klart, men kanske för att tiden inte säger speciellt mycket så tillåter jag mig att springa långsamt mest hela tiden, just därför är det väldigt bra att få lite fartträning på tävling även om formen inte är vad man hade önskat ännu så blir det ett riktigt bra träningspass. Jag sprang Skatås Ryggar även förra året: http://www.frantzich.com/runner/skatas-ryggar-2016/ samma fina bana som till 98% går på små fina stigar, ganska mycket klippor lite ovant och vågade inte riktigt lite på fästet i skorna efter att varit på väg att halka omkull några gånger, geggigt på en del ställen men det hör ju till trail :)

Startade relativt lugnt för att vara mig men då startfältet saknade de allra snabbaste låg jag ändå trea när vi svängde in i skogen efter 1km på asfalt, skönt att ha en bra position, svårt att springa om på stigarna. Tog det ganska lugnt och kontrollerat och vid 4km kom en löpare bakifrån (som vann till slut, kanske kan vara bra att starta lugnt ändå ;) kände mig pigg men valde ändå att inte försöka följa med, sprang i mitt eget tempo till Andreas Lundblad kom ikapp vid ca 11km? hade sällskap i 2-3km, kom ikapp löparen före men sen släpet jag, tappade några meter i varje nerförslöpning, måste bli bättre på det!

Låg fyra med 3-4km kvar när jag blev ikapp sprungen, det bara blåste till sen var han borta, hade nog kommit in i lite mysfart tyvärr, trodde nog att det inte skulle komma nån mer bakifrån så sent i loppet när jag ändå höll skaplig fart.

Nu väntade sista stigningen, skidbacken som jag gick uppför förra året, det hade jag iaf lovat mig själv att hur trött jag än var skulle jag springa i år, förra året tappade jag nog 4 placeringar där, klarade det och lyckades hålla undan från jagande löpare som låg oroväckande nära.

Bra coachning av Johan, speciellt uppför backen var inte läge att slöa när han stod o skrek :)

Slutade alltså femma och 9 minuter snabbare än förra året, det måste jag vara nöjd med, 1:44:10.

Klart roligare än Göteborgsvarvet och andra asfaltslopp, det är ju det här man ska hålla på med!

Bra arrangerat, allt flöt på bra från skyltar till tävlingsplatsen, parkering och nummerlappsutdelning, skyltningen runt banan helt perfekt, i stort sett omöjligt att springa fel och de små orangea fyrkanterna syns väldigt bra, flaggvakter vid oklara passager.

Ett lopp jag kan rekommendera och som jag kommer att springa fler gånger.

http://www.skatasryggar.se

Foto: Johan Jonsson

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *