Springtime i Helsingborg 2015

daniel_anders1

Efter några veckor med ett ont ben och som bara verkade bli sämre så kändes starten i Springtime ytterst tveksam, hade bestämt kvällen innan att strunta i det, vara lite klok för en gångs skull. Hela förmiddan gick åt till att fundera på om det ändå gick att starta, samtidigt som jag läste om skadan (som läget är nu lutar det mot att det är kompartmentsyndrom, som lätt förväxlas med benhinneinflammation), hittade inget om att man absolut inte skulle springa, så blev panikpackning för att hinna med tåget…egentligen visste jag väl innerst inne hela tiden att jag skulle åka, frågan är bara varför jag inte förberett vad jag skulle ha med mig tidigare:)

tshirt

Efter att ha hämtat lopptröjan blev det lite koll på banan, jag sprang förra året så visste ungefär hur den går, men alltid bra med lite uppdatering, tog starten först för att sedan gå upp och försöka få en känsla för sista km innan mål, så man vet var man ska lägga in spurten :)

innan_start

Mulet väder och lite regn, men ändå helt ok, kanske blåste väl mycket, men bra riktning iaf, uppvärmningen kändes helt ok, men så klart orolig för hur benet skulle påverka, det brukar kännas ok på uppvärmningen för att sedan bli sämre och sämre ju längre jag sprungit.

Galet många IS Göta löpare i startområdet, har aldrig varit med om nån annan tävling med så otroligt många löpare från samma klubb, häftigt!

Jag brukar ju satsa ganska hårt i starten så ställde mig i andra raden, där jag fick sällskap av min idol Anders Szalkai, inte helt fel, var ju värt resan ner till Helsingborg bara det!

daniel_anders2

Kom iväg bra utan att rusa iväg som en idiot, inte helt oväntat omringad av IS Göta löpare med BG i spetsen, bra fart ändå första 2 km i medvinden, ungefär 3:20 tempo, tittade inte så noga på klockan, bättre att låta känslan styra i starten tycker jag, sen svänger man upp från strandpromenaden till en ganska lång stigning, kände mig stark och tryckte på lite extra, det känns som att jag fungerar bra uppför mot andra, började känna lite i benet så vågade inte riktigt hålla tempot väl uppe på toppen, så släppte och hamnade lite ensam i motvinden och gruppen bakom kom snabbt ikapp. Hängde med ett tag innan 2-3 av löparna bröt sig loss, men vi var ändå en grupp på 3-4 löpare, inkl. Szalkai så det kändes ändå som ett ganska bra läge, benet kändes inte värre och känslan var helt ok. Lite duggregn men inget som störde, fick ta det lite lugnt i de svängar med gatsten, lätt att halka.

Härlig tävling med publik på stora delar av banan, entusiastisk sådan också så det var roligt, snacka om bra support för hemmalöparna!

Luckan till löparna som bröt sig loss var ganska stor kanske 50m, men det kändes som att vi tog in något på slutet men tyvärr var det för kort kvar, kändes som att jag ändå var relativt pigg på slutet så bara det löser sig helt med benet så tror jag att formen är helt ok, höll på att springa fel på slutet, men Anders räddade mig, visst är löpare snälla!

daniel_anders3

Avslutningen på gågatan är kanon med publik på båda sidorna på en sträcka av kanske 500m, ganska halt på gatstenen här så lite segt upplopp, Anders gjorde ett litet ryck på starten av gågatan, tänkte direkt att, jaha nu är det kört, men gjorde iaf ett försök att svara, vet inte om det hände något men det kändes nästan som att han avbröt sin spurt för jag kunde ganska lätt få ett litet grepp och springa i mål som tia, en glad sådan med tanke på omständigheterna, även om tiden blev lite sämre än jag hade önskat 35:27. 2622 löpare tog sig runt 10 km banan.

finish

Rolig bra arrangerad tävling som jag kommer springa igen, extra roligt i år när jag kunde ha sällskap med Anders Szalkai hela loppet :)

resultatlista_springtime

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *