Sylvesterloppet Göteborg 2015

sylvesterloppet2015

Första tävlingen efter Amsterdam Marathon, av olika orsaker först att jag knappt kunde gå troligtvis pga inflammation i peroneus fästet dessutom fortsatta problem med misstänkta kompartmentsyndromet/medialt tibiasyndrom lite osäker diagnos. Så väldigt osäker på vad jag skulle kunna prestera, men det är klart att jag hoppades att jag ändå skulle kunna klara sub 36, som ändå är lite av en skamgräns för mig. Nästintill perfekta förhållanden, någon plusgrad och inte speciellt mkt vind, dock kändes den ganska tydligt under vissa partier av banan där det gällde att vara lite smart och söka skydd bakom andra löpare :)

Det är väl synd att säga att Allstars form var på topp inför detta lopp, med två avhopp i sista stund halsont (Robin) och skada (Tobbe), en som tyckte formen var så dålig så det inte ens var värt att åka upp (Bo), en som hade haft en nära-döden-förkylning (Henke) och precis börjat springa igen, en som inte kan springa pga krånglande hälsena (Johan), en med ryggont som inte kunnat träna mkt på hela hösten (Pontus), en stressfraktur (Mattias)…verkar nästan som att vi gör något fel, för detta kan väl inte vara normalt?

Det kändes ändå ganska bra på uppvärmningen, men dåligt självförtroende gjorde att jag ändå ställde mig lite för långt bak i starten och tappade en del första km både i tid och kraft, men sen flöt det på ganska bra och jag kände mig stark, kom ikapp en grupp med 4-5 löpare vid 2-3 km som höll vad det kändes som ett lagom tempo, batteriet i klockan var slut så var bara att springa på känsla (inget för mig, bättre att veta hur man ligger till). Claes W kom ikapp vid 3km ungefär, gick nästan direkt upp i täten av gruppen och fick en liten lucka innan jag hann reagera var den 5-10 m stor och i motvinden kändes det för jobbigt att ta ikapp, i efterhand kan jag tycka att jag borde haft lite bättre koll och reagerat direkt när tvåan i gruppen släppte en liten lucka, men det är ju lätt att säga nu. Det flöt på utan några problem hela nästa varv, med 1-2 km kvar började gruppen bli ganska splittrad, avvaktade ganska länge men ökade med 500-1000m kvar och lyckades ta andra platsen av oss, tiden 35:44 gav en 16e plats av ca 1500 löpare så det får väl anses vara ok, klarade ju skamgränsen också ;)

Henke o Pontus hade en ganska tung dag men det hade ju sina förklaringar också, Claes fixade sub 35 o det e ju alltid bra.

Tredje gången jag springer den här tävlingen och det fungerade som vanligt bra med nummerlappshämtning och väskinlämning samt omklädning och dusch efteråt i tennishallen. Lite strul med tiderna då min till en början var 2:57 och Claes strax före med 2:52, men det rättades till någon dag senare.

Blir med största sannolikhet start även nästa år, men då är det sub 34 som gäller!

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *