Varbergsloppet 2015

 image

Då var det dags för det första riktiga loppet efter skadevilan efter Göteborgsvarvet, mycket osäker på hur det skulle gå med bara 2 fart pass sen varvet och mestadels alternativträning, skulle jag orka hela vägen eller skulle jag dö efter 5km?

image

Planen var att ändå gå ut ganska snabbt för att känna på det och hellre sänka farten om det visade sig att det inte skulle fungera. Samling med laget, Falkenberg Allstars en timme innan, nummerlapparna hämtade sedan tidigare, väskinlämning fungerade smidigt utan kö, trevlig arena de har fått till vid södra fästningshörnan och extra bra efter denna lilla justeringen av banan där vi slapp den tråkiga 90 graders svängen precis innan mål, skulle det vara så svårt? men nu blev det väldigt bra iaf! Uppvärmning bort till Kåsa, måste vara rekord, nästan 4 km, men det kändes bra i mina Saucony A6or, har bara kört ett 3000m lopp innan så lite spännande att se hur de skulle fungera på 10km, tryckte lite på lilltån men fungerar ändå, grymt lätta!

image

Första km på 3:20 enligt plan kändes lätt, men valde ändå att sänka tempot till runt 3:30, lätt att springa för hårt första halvan om man bara tittar på klockan då det är uppför i stort sett hela vägen upp till Sörse. Tobbe kom ikapp efter 1km så hängde på upp till Kvantum, där jag tröttade ut mig lite i en liten fartökning på spurtsträckan, 42a plats blev det så det kändes ju lyckat :)

Kändes ganska segt upp genom Påskbergsskogen, tappade en del där tror jag och vid Apelvikshöjd kom Robban ikapp med ett gäng, tittade inte bakåt så vet inte hur många de var, piggnade till lite och kunde följa med ganska enkelt, i rygg naturligtvis, tar ju inte frivilligt vind ;) höll min plats bakom Robban ändå bort till Ankaret där jag gjorde en liten fartökning, tittade inte så noga bakåt men fick nog en liten lucka, blev omsprungen av en i klungan man kunde hålla bra fart in i mål, men jag tycker alltid att det känns långt från Ankaret in i mål, man är ju nästan framme och ändå inte :)

image

35:42 blev tiden, ungefär vad jag trodde på i förväg, och det år nog anses vara ok med tanke på träningen senaste 2 månaderna, men ganska intressant att man med alternativträning kan behålla formen såpass bra, skönt att veta, det är väl tyvärr inte sista gången man åker på någon skada.

image

18 plats individuellt och 2 i lagtävlingen.

Tack Johan & Alexandra för bilderna, lyxigt med två fotografer utmed banan!

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *