Star Wars: Episode 1 The Phantom Menace 3D

Då har jag sett The Phantom Menace 3D på bio, ingen rusning direkt, helt ensam i salongen, det var härligt att slippa alla popcornätare, hostare, småpratare och hela det gänget som ser biosalongen som sitt eget tvrum där de kan göra precis som de vill, ben upp på stolarna i raden framför och andra otrevliga påhitt, så här skulle det alltid vara på bio…nja, kanske inte det är något speciellt att sitta i en publik med 100 personer också.

Jag kan börja med att säga, TPM är den Star Wars filmen jag tycker minst om, (jag räknar inte med Clone Wars då som kommer klart efter givetvis), vad det beror på är den något sega första halvan där allt ska förklaras och där action sekvenserna är rätt trista jag tänker på flykten från Gungan City och Podracet som är väl långt, men som trots allt gjorde sig rätt bra i 3D på bio. Andra halvan  är ju i en helt annan division som egentligen startar när Darth Maul visar sig och våra hjältar kommer till Coruscant. Digitala Yoda är så mycket bättre än dockan som användes till större delen när den först släpptes, (men det är väl ingen docka på Blu-rayen heller om jag minns rätt?), annars hittade jag inte några större förändringar, förutom 3Dn då givetvis.

De har använt 3Dn så som den skall användas för att skapa djup i bilden och det tycker jag att dom har lyckats ganska bra med, allra bäst blir det med de datoranimerade karaktärer som t.ex Sebulba och Jar-jar eller andra objekt som skepp och liknande. Inte någonstans har de gjort några ploj grejer som flyger ut ur bilden eller annat trams, det får vi vara tacksamma för.

Jag är inget stort fan av 3D (fast Avatar var ganska lyckad) och ser lika gärna en film i 2D, men när det används som skäl för att visa Star Wars på bio igen tycker jag att det är helt ok!

2 kommentarer om Star Wars: Episode 1 The Phantom Menace 3D

  • Har precis samma uppfattning som dig om Episod 1. Det är dem sämsta av de sex. Ser man filmen som en filmkritiker så finns det ju hemskt mycket skit det går att slänga på filmen.

    Och precis som du så är man inget stort fan av 3D. Personligen så tycker jag det är fullständigt värdelöst och tar bara arbete från viktigare delar.

    Ändå gick jag från bion väldigt nöjd. Väldigt nöjd. Sen jag såg Episod 1 på 2D på bio för 13 år sen så har man väl sett filmen minst ett dussin gånger hemma, även 2 gånger på blu-ray.
    Det som chockade mig ljudet som var nästan obeskrivligt bra jämfört med hemma. Helt ärligt har jag aldrig suttit på en bio där ljudet fick spela en sån stor roll för upplevelsen. Jag blev chockad. En oväntad upplevelse, en positiv överraskning. Episod 1 är helt klart fortfarande en underhållande bio-film.

  • Jag håller helt klart med dig om ljudet, har själv inget hemmabioljudanläggning hemma, utan kör endast med de inbyggda högtalarna i tvn och med hänsyn till grannarna brukar jag ha ganska låg volym. Så det blir ju så klart stor skillnad på bio, men efter att ha sett en sådan här film blir man ju helt klart sugen på att göra en investering hemma…

Skriv en kommentar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kalender

april 2024
m ti o to f l s
« Jul    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930