Star Wars Insider #151

 

sw_insider
Oj, nu var det väldigt lääängesedan jag skrev något här, intresset är fortfarande på topp (hur skulle det inte kunna vara det med allt som händer nu!), men tiden räcker inte alltid till, semester denna veckan så det passade perfekt att nya numret av Star Wars Insider kom igår och passade samtidigt på att läsa två gamla nummer som hamnat långt ner i att-läsa-högen :) Nya numret innehåll: intervju med Vanessa Marshall som gör rösten till Hera Syndulla i kommande Rebels, blir spännande att se hur den serien kommer vara om vuxna också kan uppskatta den, men skulle bli grymt förvånad annars. Kort intrvju med Dermot Crowley, artikel om fangirls, intervju med Jeffrey Brown som också gjorde den snygga framsidan och är författare till de nya böckerna Good night Darth Vader och Jedi Academy Return of the Padawan, han har tidigare gett ut böckerna Vader’s little princess och Vader and son (som jag inte har läst, kände att jag inte riktigt var målgruppen där:) Artikel om Tales of the Jedi, artikel om SW inspirerade kläder, trevligt nummer som vanligt saknar artikelserien där Paul Bateman gjort R.McQuarrie inspirerad konst, hoppas att det segmentet kommer tillbaka!

popup_vader

Trotsade t-shirt köpstoppet igår och slog till på Popuptee.com coola Vader tröja.

efx_biker_scout

San Diego Comic-Con 24-27 juli, väntar jag med spänning på då det brukar avslöjas kommande samlarprylar och diverse nyheter, Sideshow som precis släppt en lifesize Vader för förhandsbokning kommer visa deras nya Statyett i Legendary serier (skala1:2) och det är Vader också, Lifesize varianten skulle väl landa på ca 100000 innan man har den hemma, så det var inte riktigt aktuellt, men ser den här riktigt, riktigt bra ut så kanske, läge att börja spara känns det som. Speciellt då jag beställde inte en utan två Biker Scout hjälmar från Efx, en helt skinande vit och en använd och rätt sotig (lite väl svart?? men pistolen som man fick i paketet var avgörande och de är ju så coola).

efx_biker_scout2

Dessutom ytterligare en staty som var alldeles för bra för att hoppa över, den ultimata Yodan i naturlig storlek från Sideshow.

ss_yoda

 

Autografer – Handmaidens, Hamill & Fisher och en fejk

hamill_fisher

Denna veckan har jag gått 2 nya signerade foton till samlingen den första ett dubbelsignerat foto med Hamill & Fisher, svart/vitt signerad i silver, storlek 8″x10″ supernöjd med den helt perfekt, känns nästan som att det var punkten för Hamill & Fisher, men antagligen kommer man hitta något nytt som man bara ”måste” ha, men det känns bra nu iaf. Köpt från Official Pix, jag gillar dem, de är pålitliga, skickar snabbt, packar bra, de håller vad de lovar, sedan är de ju inte det billigaste stället för autografer, men det är inte bara det som är viktigt.

handmaiden2

Nästa foto är ett projekt som hållit på lite längre en medlem på Rebelscum arrangerade en Handmaidens signering, med diverse problem och förseningar (som större projekt har en tendens att göra och det förstår och accepterar jag till en viss gräns), nu har jag det iaf. Det är signerat av tre Handmaidens Liz Wilson (Eritae), Chrisina da Silva (Rabé) och Candice Orwell (Yane). Metallix foto som är riktigt nice, men lite svårhanterat om man inte ramar in det…fattas gör givetvis Portman & Knightley och dessutom Lisa Lloyd (Jake’s morsa). Liz Wilson’s autograf utsmetad, så är väl inte direkt nöjd, undra om det beror på att det är Metallix eller att den bara är ihoprullad för snabbt, färgen sitter på baksidan av fotot, inte mkt att göra, lite av en besvikelse som antagligen bara kommer hamna i ett papprör.

handmaiden1

Är med på 3 andra större projekt, 2 st från Wattographs, Wookies och Hoth och här snackar vi låååång tid, flera är har de hållit på, tyvärr utan att det händer speciellt mycket, känns väl sådär när man investerat ganska mycket pengar i dem, men jag hoppas att det slutar lyckligt. Det 3:e är från samma person som höll i Handmaidens projektet, Rebel Pilots och det ser grymt bra ut på de bilder jag sett, ska vara färdigt, men får ingen kontakt med personen som håller i det…hoppas att det löser sig.

richard_oldfield

Har dessutom under de senaste veckorna blivit uppmärksammad på att Richard Oldfield autografen jag fick för någon månad sedan är fejk, trist…men ganska vanligt i den här hobbyn tyvärr.

Clone Wars signering med Jennifer Hale, Phil LaMarr & Jim Cummings

Nya signeringar med Official Pix, denna gång tre 3 Clone Wars röster och inte huvudpersonerna, efter liten tvekan beställde jag 1 av varje, men måste ändå fundera lite på om det är värt att satsa på en Clone Wars samling också (det är ju inte direkt gratis) och nu när Star Wars Rebels snart är här blir det ytterligare ett gäng att försöka få till samlingen, det är både roligt och lite jobbigt, det är roligt med nya namn så klart, men filmerna är ju ändå filmerna och min Prequels samling är lååångt ifrån komplett, sedan kan man ju fundera på hur många Hamill, Fisher och Mayhew man behöver är det då inte roligare med några nya namn, fast det kommer från Clone Wars…det är ju iaf Star Wars!

Följande bilder valde jag i 11″x14″ storlek.

jennifer_hale

Jennifer Hale

jim_cummings

Jim Cummings

phil_lamarr

Phil LaMarr

Beställ: http://www.officialpix.com/estore/products.asp?cat=106&partner=rs

Star Wars Rebels – Kanan

starwars_rebels

Nästa karaktär som ska vara med i Star Wars Rebels presenterades igår på StarWars.com och det är Kanan, en Jedi som klarade sig undan Order 66 har gömt undan sin lightsaber och lever ett nytt liv för att undvika Vader och imperiet. Jag tror att det kommer bli grymt bra, känns lite Quinlan Vos över honom, men det är ju klart tidigt att säga på det vi fick se på det 2 minuters klippet. Tycker nog att designen påminner en hel del om Clone Wars på det lilla vi sett hittills inte lika kantigt, kanske lite mjukare färger…men det ser riktigt bra ut, jag har inte tänkt så mycket på Rebels, det har kännts så långt borta, men iom Clone Wars uppehåll/slut har man ju byggt upp ett Star Wars sug igen :) Kanans röst kommer göras av Freddie Prinze Jr, längesedan jag såg honom i en film nu…men det kan nog bli riktigt bra, tycker dessutom att det finns ganska stora likheter utseendemässigt mellan Kanan och Freddie

kanan_prince

Någon som håller med?

Star Wars Frames

swframes1

Den här boken skapar helt klart ett ”ha-begär”, speciellt den första exsklusiva utgåvan signerad av GL och levererades i en trälåda, visades upp på C5 (eller om det var C6), grymt cool, men priset, puh, jag kommer inte ihåg exakt nu men mellan 5-10k kr. I höstas kom då äntligen budget varianten av boken, trälådan utbytt mot papp och givetvis inte signerad av GL, men priset nu knappt 800 kändes lite bättre (ändå min näst dyraste bok!)

swframes2

Kände ändå ingen panik på att köpa den första dagen utan inväntade något trevligt erbjudande och så kom det nu på cdon 15% på sci-fi böcker, köpläge! Boken kom för ca 1v sedan, fick givetvis inte plats i brevlådan så fick hämta den på Ica, jag visste ju att den var stor, men blev ändå lite av en chock när jag fick se det gigantiska paketet…och jag som hade gått dit (1km), 10kg låter inte så mycket men det otympliga formatet gjorde att jag var helt slut när jag kom hem :)

swframes3

Boken, som egentligen är två böcker, på vardera 368 sidor, uppdelade på PT och OT innehåller 1416 frames utvalda av Lucas, förord av Guillermo del Toro och JW Rinzler, bilderna är lite gryniga om man kollar noga har något med överföringen från filmens cmyk färgskala till rgb som används i boken, härligt tjockt papper som gör att det nästan känns som att man har fått med två sidor istället för en.

swframes4

Den är skapligt svårplacerad i bokhyllan för hög och för bred…

swframes5

Star Wars Insider #147 februari/mars 2014

swi_147_subs

Jag har varit mycket imponerad hur SWI har utvecklats de senaste åren, nummer efter nummer har varit riktigt intessanta vilket inte kan ha varit lätt med tanke på alla sidor på nätet som uppdateras dagligen med nyheter och annat material, men de har lyckats komma med med intressanta intervjuer och reportage i nummer efter nummer, därför blev jag lite besviken av det senaste enligt min mening mycket bleka nummer. Höjdpunkten tycker jag är det sedan några nummer återkommande sidorna där Paul Bateman tolkar Ralph McQuarries skisser, fantastiska verk helt i McQuarries stil, utöver det en gammal intervju med Jon Berg, intervju med Gerald Home och Michael Carter (anar att det jobbades hårt under CE2). Blaster sektionen med diverse nyheter, plus flera sidor om varför Prequels trilogin är värd att se och lite annat men helt klart ett svagt nummer hoppas att det inte är starten på en nedåtgående trend.

Autografer Lee, Wingreen & King

king_wingreen_lee

Passade på att fynda på Official Pix’s rea för ett tag sedan och paketet kom igår, hade spanat in Jason Wingreen innan start, perfekt foto för att lägga till Prowse, Morton och/eller Bulloch och Williams går ju så klart att låta det vara som det är, men kommer det ett tillfälle…hittade också Clone Wars Aurra Singh, signerad av Jamie King, riktigt cool bild! CW är absolut inget jag prioriterar i samlingen, men 1 av varje kan man ju ha:) spontan köpte en Christopher Lee från OP senaste signering förra året, köpte en bild redan då, men ångrade lite valet när jag fick hem den, när den jag valde bort då fanns kvar nu, kunde jag inte låta bli, slapp för första gången på läääänge tullavgifter, så det var riktigt nice! fyndade några osignerade foton som de också hade kampanj på, en vecka före (eller om det var efter), den fastnade men var kanske en fjärdedel av kostnaden mot autograferna, ibland ska man ha lite tur!

Efx släpper äntligen Wedge’s hjälm

efx_wedge_helmet

Luke’s hjälm kom till C5 för 4 år sedan, först nu kommer nästa Wedge Antilles, helt naturligt val, den enda överlevande X-wing piloten förutom Luke från attacken mot första dödsstjärnan, kommer det ytterligare X-wing hjälmar (och det är väl ganska troligt?) så blir det säkert Biggs.  Lite tråkigt att det inte blir någon signerad plakett den här gången, men är väl inte direkt förvånad Denis Lawson är inte direkt känd för att signera ofta…

Jag tycker Luke’s hjälm är riktigt snygg och gör sig bra att displaya så det blir till att hosta upp $600 som Wedge hjälm går för, 750 ex och det är den 28 januari som det gäller.

Läs mer: http://www.efxcollectibles.com/p-213-wedge-antilles-x-wing-helmet.aspx

Chewbacca Premium Format från Sideshow Collectibles

Precis innan jul kom Sideshows senaste statyett i Premium Format serien, Chewbacca, det är lätt att bli tveksam till en staty av Chewbacca, blir det verkligen bra med att skulptera hår och få det att se bra ut? svaret måste bli ja, jag tycker att de har lyckats, att använda någon form av hår hade blivit omöjligt tror jag, ser lite knasigt ut där man sätter dit högerarmen, men är inget man direkt tänker på. Den är en stor statyett 57 cm hög med foten, ser riktigt mäktig ut! 1000 stycken finns av Exclusive varianten där det medföljer en extra arm med en Blastech DLT-19 Rifle som jag nästan gillar mer än armborstet…men det känns ju inte riktigt rätt förstås:) Tog lite bilder en del bättre än andra…

chewbacca1

Välpackat som vanligt.

chewbacca2

Ansiktet är riktigt bra tycker jag, frisyren: A New Hope

chewbacca3

chewbacca4

 

chewbacca5

Detention block golv

chewbacca6

Väskan är med såklart

chewbacca7

chewbacca8

chewbacca9chewbacca10

chewbacca11chewbacca12

 

chewbacca13

chewbacca14

Blastech DLT-19 Rifle

Star Wars Kenobi av John Jackson Miller

kenobi

Nu var det ett tag sedan jag läste Kenobi av John Jackson Miller, förra årets mest lästa(?) Star Wars roman, men tänkte ändå skriva lite om vad jag tyckte om den. Varning för spoilers! Det känns svårt att läsa många av alla Star Wars böcker som finns när man inte har hängt med från början, så det gäller att passa på när det kommer helt fristående böcker som bara kräver att man sett filmerna, Kenobi är en sådan bok. Den tar vid där Sith slutar och vi får följa Obi-Wans första månader på Tatooine, där han ska hålla ett vakande öga över Luke och försöka vara så diskret han bara kan, det visar sig förstås vara lättare sagt än gjort…Ett stort problem på Tatooine är Tusken raiders-Sand people och hotet från dem är en stor del av boken, intressant att följa dem från insidan genom ledaren A’Yarks tankar. Obi-Wan besöker Pika Oasis, den närmsta byn där han snabbt blir vän med affärsägaren Annileen, vilket medför en del problem såklart, svårt att dölja varför man flyttat ut i öknen på Tatooine…

Helt klart är det intressant att läsa om en period man inte hört något om tidigare, ett glapp på, vad kan det vara 17-19 år någonting, från att Obi-Wan rider iväg på sin Eopie tills han skrämmer bort Sand people i A New Hope, men boken skrapar ändå bara lite på ytan, här borde finnas plats för ytterligare böcker.

Kalender

maj 2024
m ti o to f l s
« Jul    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031