Ändringar i blu-ray utgåvan


 

Inför releasen av Star Wars filmerna på blu-ray i nästa vecka är diskussioner om ändringarna i denna utgåva i full gång, bl.a. att Vader skriker ut Nooooooo!!! när han räddar Luke från Palpatine i ROTJ istället för att offra sig i tysthet som tidigare och Ep.1 Yoda som blir helt digital.

Jag tycker att det känns som att en del är motståndare till alla ändringar av filmerna oavsett om det blir bättre eller sämre, det ska vara som det alltid har varit, så som de kommer ihåg dem från sin barndom. Det tycker jag känns lite märkligt, utgåvorna finns ju faktiskt utgivna så som de var då redan (ok inte i high-def och rengjorda, men ändå), så det är väl inte så mycket att lipa över, jag upplever det också som att många tycker att man är ett mer ”äkta” fan om man är emot alla ändringar, inte tittar på Clone Wars och hatar E1-E3, konstig inställning…

Även om jag inte tycker att alla ändringar alltid har varit till bättre, så är det alltid lika spännande inför en ny release att se vad det är som är ändrat och ändringarna är ju ärligt talat oftast väldigt små så det kan vara svårt att se var de är första gången man ser dem, därmed tycker jag definitivt inte att de förstör film upplevelsen.

Att de byter ut Yoda -dockan i TPM tror jag inte många är emot för den var inte bra, jag får nog säga att jag föredrar tysta Vader så i den matchen blev det 1-1, får se vad slutresultatet blir den här gången.

1 kommentar om Ändringar i blu-ray utgåvan

  • Ja man har hört hur vissa blivit riktigt upprörda över vissa ändringar.

    Ibland blir det bra, ibland dåligt. Själv bryr jag mig inte över de dåliga saker som bara varar någon sekund. Sånt kan man lätt överleva. Är fruktansvärt laddad inför releasen av boxen. Förbokat sen många månader tillbaks.

    George Lucas må inte vara världens bästa filmskapare precis, men hans saga slår allt som finns på denna jord.

Skriv en kommentar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kalender

mars 2024
m ti o to f l s
« Jul    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031