Orsakajt’n & Sälen

Tidigt på plats på flygfältet utanför Orsa där starten för Orsakajt’n skulle gå, alla såg grymt snabba ut och det visade sig att de var det också. Starten gick och jag blev nästan lite chockad, jag är van att ligga bland de tio första på lopp av den här storleken, (iaf några hundra meter innan jag blir omsprungen :) ) men det här var helt galet var kanske på 40e plats ut från flygfältet och det såg inte ut som att det var några löpare som snabbt skulle tröttna, det kom till och med några bakifrån och sprang om mig på asfaltssträckan som var ca en km innan banan vek in i skogen, min klocka visade 3:27 första km…och jag som skulle ta det lugnt. Tog snabbt några placeringen när vi kom in i terrängen, hamnade bakom Anna Haag och kände att jag måste nog lugna mig lite annars kommer det här inte bli bra, men kände mig ändå pigg på grusvägen som vi kom ut på och sprang några hundra meter på, in i skogen igen och kunde inte låta bli att passera några löpare fast jag fick springa vid sidan om stigen, (typiskt mig i början av lopp när jag är pigg), började ändå känna att benen inte var super pigga (inte så konstigt), så försökte bara att hålla min plats i ledet, nu hade vi kanske sprungit ca fyra km på ett lopp med 250 startande och det var fortfarande massvis med löpare både framför och bakom, helt otroligt vilken hög kvalité på löparna har aldrig varit med om något liknande på ett sånt här litet lopp, nästan Lidingöloppskänsla!

Stiglöpning en ganska bra bit, kunde hålla min placering men började känna av mitt onda ben tyvärr, det verkar som att tempot spelar stor roll för om jag ska få ont eller ej, så desto krångligare bana testa bättre, den här var lite för platt och lättsprungen för att det skulle vara optimalt med den biten.

Coach Jonsson stod och langade dricka o tog bilder vid 7km, tackar! Testade Umara på på tävling, verkade fungera med magen men sen vet jag inte om jag kände någon större skillnad mot bara vatten, men svårt att veta.

Tappade lite tempo och blev ikapp sprungen av två löpare med fem km kvar, den ena fick snabbt en lucka, den andra som var Anna Haag lyckades jag hänga på och hon kändes inte helt pigg så jag gick om men hörde att hon var alldeles bakom hela vägen in i mål, då publiken konstant ropade heja Anna!, kom igen Anna!

Sista biten in till Vallen i Mora gick på asfalt genom byn för att sedan ta ett varv runt fotbollsplanen, förlorade spurtstrid mot en Mora löpare med tre tiondelar, lite surt :)

Fin bana med stora delar fin stig och sandvägar, lite grusväg, relativt platt 89 hm på min klocka. Bra och proffsigt arrangerat (konstigt vore det väl annars, det var 39e gången loppet gick), bra skyltat till start och utmed banan, helt omöjligt att springa fel, nummerlappar med chip. Om jag ska hitta något de kunde förbättrat så tycker jag att hemsidan är något rörig och svårt att hitta vad man söker, men det kan bero på att jag bara kollat från mobilen.

Riktigt kul lopp som slutade med en 29e plats 1:02:02, 15km som enligt min klocka visade en bra bit till 15,79km så det känns som att den iaf är lite lång?

Mot Sälen och eftermiddagsturen men Henke o Jenny (som slutade med att Henke planerade runda och skjutsade oss till till startplatsen för att slippa asfalt och korta ner den lite, tack Henke).
Riktigt fin löpning runt Hundfjället liten stig, stenfri (iaf halva), drömskog, helt magiskt. Tröttnade lite på slutet när det blev blött och stenigt, men det kanske inte var så konstigt…