Återkomsten

Tänkte att jag skulle börja skriva lite igen, det känns som att det är en del på gång nu, närmast träningsläger över midsommar med start några dagar i Norge på vägen upp mot Åre för att reka lite inför Fjällmaratonveckan för att sedan vila upp sig lite på vägen hem i Sälen med Henke o Jenny ;)

Jag har ju inte bara slöat hela vintern även om det varit väldigt lite löpning på grund av min skada (läs tidigare inlägg), bl.a. har jag hunnit med en månads traillöpning i Nya Zeeland, Prag Half Marathon och Star Wars 10k och Star Wars Half Marathon i Orlando, tänkte skriva lite om det även om det var ett tag sedan, speciellt Nya Zeeland resan borde kunna vara intressant för de som funderar på att åka dit.

Göteborgsvarvet förra veckan blev som väntat katastrofdåligt med 1:24:52, visst fick jag ont i benet men framför allt var jag bara trött, jag tror det fick mig att inse att det håller inte längre att inte träna om man vill springa snabbt, hela förra året levde jag på gammal träning kändes det som men nu är den förbrukad. Då var Trailvarvet på tisdagen roligare, start i Slottskogen för att efter 1km asfalt gå upp i Ängsgårdsbergen på härliga små stigar blandat med bredare motionsspår, inte så stort startfält uppskattningsvis runt 500 vilket gjorde att det gick bra att dyka upp en timme innan start, parkera 500m från starten och gå och hämta nummerlapp utan att trängas, inte så konstigt kanske ska man maxa på varvet är det nog lite tveksam uppladdning. Trots min dåliga träning lyckades jag knipa en sjunde plats.

 

Ingen idé att panikträna så söndagen efter varvet fick träningen bli på motionscykeln, men på måndagen var det dags att sätta igång, ingen asfalt är det som gäller framöver ett bra tag och Varberg är ju inte känt för sina härliga skogar med massor av fina stigar, som tur är ligger Åkulla relativt nära. Slottstigen, Bergstigen, Bexellstigen och samma väg tillbaka fick det bli idag, Bexellstigen är en favorit och den ligger närmast så det blir ofta den, nästan 15 km fick jag ihop så bra start på veckan, tisdagen startade jag vid friluftsgården, bort till Björkasjö och Bockstensstigen på vägen hem, nästan 17km härligt men det blir långa dagar när man åker till jobbet åtta och inte är hemma förrän 21-21:30. Vila onsdag. Torsdag efter golfen, start vid parkeringen Bexells stenar, Bexellstigen, Kalvsjöstigen, lite oanat för att sedan hamna på länken till Bockstensstigen, en bit på Bocksten och sen Hallandsleden och grusvägar tillbaka till bilen, nästan 17km. Vila Fredag. Lördagen startades med Street Strider (Crosstrainer på hjul), 1h, fortsatte med 18 hål golf och avslutades med 18km i Åkulla, blev Bexell, Kalvsjöstigen och Skogsbostigen, borde haft vatten sista 5km var jag döende…

Vilade söndagen också, det var kanske lite slött med hade en lite känning i knät och ville inte riskera något, men kunde ju alltid kört lite styrka…men ibland är man svag helt enkelt :)

Denna veckan startade iaf på bästa sätt, utvilad och ett pass i Åkulla så klart, lite matt innan start, måste bli bättre på mellanmål, men tog en Clifbar och sen var det bara att köra, startade vid friluftsgården, Yasjön, Björkasjö, genade genom skogen bort till Stegared och avslutade med Bocksten, härlig runda på nästan 22 km, hann med några kontroller på OK Naches naturpass på vägen också :)

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *