Göteborgsvarvet Seedningslopp i Helsingborg

seedningslopp2_bÄntligen så var det dags för ett millopp, 2.5 månader sedan sist, Sylvesterloppet i Göteborg där jag kom in på 34:50 men ändå kände att jag hade merseedningslopp1_b att ge, att jag inte var riktigt så trött i mål som jag hade önskat att jag hade varit (med en snabbare tid då givetvis :) Inte den bästa av uppladdningsveckor, tycker att jag lätt känner mig lite seg när jag har sprungit för lite, inte som man kanske borde bli pigg, när man bara kört 2 pass, det blir som en konstig känsla i benen, sedan kanske 15 km igår var lite för långt även om det var i lugnt tempo, men å andra sidan var jag glad att jag lät bli att åka upp till Göteborg och köra vårtävlingarna…

Hämtade upp Robban innan vi fortsatte mot Falkenberg för bilbyte och plocka med Johan, Emil och Henke, hann också med att fylla pyspunka däcket med lite luft, skönt att det snart är dags för sommardäck!

grabbarnaMycket folk i startområdet mig vi hittade ändå en bra parkering som vi bestämde att det måste vara ok att stå på även om det konstigt nog stod något om 20 min på den:)

Efter uthämtning av nummerlapp och ombyte 4 km uppvärmning, tror nästan att det är något slags rekord! kändes bra men inte helt super som det kan göra ibland, tvekade lite på klädsel, många körde shorts men det kändes kallt i vintern så blev långtights, underställströja och t-shirt, hoppade över mössan iaf…men vantarna släpper jag inte i första taget :)

Ställde mig först i ledet och spurtade iväg som en galning när startskottet gick, endast en löpare före, är det smart tro?? man slipper trängas iaf! Fick snart sällskap av två löpare, Fredrik som vi träffade på lägret v6 var den ena, bra tänkte jag, släpper jag inte iväg honom blir det bra tid! hängde med kanske 4km när de gjorde ett litet ryck kände jag direkt att det inte skulle fungera så släppte och höll mitt eget tempo, fick sällskap av 4 löpare vid varvning som kom bakifrån, jag var inte helt slut så kunde följa med dem relativt lätt, fast från positionen sist i den klungan, för att få lite vindskydd också, kändes som att det ändå blåste en del men ändå inte, konstigt, var nog vindriktningen som var tråkig. Med 2-3 km kvar fick jag släppa men inte med speciellt mycket egentligen och borde nog ha kunnat hängt med in i mål kan jag tyckapizza så här i efterhand, den mentala biten är bra mycket viktigare än man tror!

Efter en liten spurtstrid, blev det en 8:e plats med tiden 34:46, min näst bästa miltid så jag kan ju inte vara jätte missnöjd, men jag vill ju springare fortare!!

Eftersnack på pizzeria i Helsingborg som inte vet hur en kebabpizza ska se ut, tomatsås!?!? vilket skämt, de får komma upp till Varberg så de får se hur man bakar en pizza!

Stort Grattis till Robban som krossade sitt milrekord med nästan en minut!! ..och slutade 10:a med 35:20, en stor anledning var antagligen haren som höll tempot…200 m framför ;)

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *