Laxatrailen 8 mars 2015

laxatrailen2Planen var att åka i god tid för att hinna provspringa banan ett varv (3.3km) innan start, sent iväg och därefter körde jag fel så det blev inget med den IMG_5733 provspringningen. Kanonväder med sol och varmt i solen, massvis med orienterare överallt och så några traillöpare också. Snabb uppvärmning kändes helt ok, trodde kanske jag skulle känna mig lite tröt efter gårdagens långpass och 300m loppet i förrgår, men kändes helt ok, fler löpare än jag väntat, det var bara ynka 5 på startlistan på FOKs hemsida men det blev nog ca 40 till slut, en del bekanta ansikten från Allstars tour och Boa från Allstars.

Startern meddelade att det skulle vara snitslat så bra att det var helt omöjligt att springa fel, jo för en orienterare var det säkert det med vi asfaltslöpare som måste titta ner i marken för att se var vi sätter fötterna fick allt lite problem på några ställen, lite tvära svängar och obanat på sina ställen gjorde att jag gjorde en del felspring. Sprang på bra i starten för att vara först in på den smala stigen där det skulle bli svårt att springa om, funkade fint tills jag sprang fel, men Boa ropade så kunde lägga mig bakom honom, stannade kvar hela första varvet, tänkte så lär jag mig banan, han tröttnade lite vid varvningen där det var en ganska seg backe så gick om och fick en liten lucka, fortsatte i ganska bra fart tills jag sprang fel på samma ställe igen, helt otroligt, Boa kom i stort sett ikapp så jag tänIMG_5605kte att bättre att ta det lite lugnare så kan vi hitta tillsammans istället ingen annan i sikte så kändes ganska lugnt, hade lite små problem både andra o tredje varvet men Boa hjälpte mig att hitta rätt, det var ju snällt förstås! Vi hade följe ändå till 100m före mål där jag la in en liten spurt.laxatrailen1

Trevligt traillopp i Falkenberg, med bara några få snitslar till så hade det varit perfekt, men jag erkänner, stor del ligger på att jag är helt kass på att hitta. Tiden på 10 km rundan (som nog var lite kortare, men jag glömde stänga av klockan, hade fullt upp med att komma ihåg att stoppa tidtagningsstaven rätt för att få en tid), blev 44:47, 3s före Boa på andra plats, sedan en lucka på drygt 2 min innan löpare 3 kom i mål.

Alltid trevligt att vinna :)

Möte med Allstars hela eftermiddan, mycket spännande på gång!

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *