Veteran SM inomhus 3000m i Borås

ivsm3

Veteran SM, lite konstigt känns det, jag…veteran, men det känns ok när jag tänker på att jag och Musse är jämngamla. Den är tävlingen var egentligen inget jag hade planerat att vara med på när Johan föreslog det i januari, 3000m? på bana? inomhus? nej, det kändes inte direkt något som lockade, jag som satsar på längre distanser mot min vanliga mil i år, ska jag gå ner och köra ett så kort lopp som 3000m, en sträcka som jag inte sprungit på säkert 20 år i något som kallas fart. Men efter att ha funderat ett tag och kollat tävlingskalendern, (jo det fanns en lucka just den helgen:), bestämde jag mig ändå för att springa. Vintern har till 90% bestått av långsamma pass så fick lägga in några intervallpass sista 2 veckorna för att åtminstone få någon liten fartkänsla, vilken fart skulle jag kunna hålla i 3000m egentligen, körde 5×1000 för 2 veckor sedan ungefär där farten var mellan 3:04 och 3:18 vad ska man gissa på 3:04 den snabbaste x3, oj nej det kändes kanske inte rimligt, men på tävling brukar det ju hända saker? 10×400 en vecka senare i farten 65-69 jo, men det kändes ju ändå ganska bra, kanske att jag ändå kan sikta på 9:15, men realistiskt kanske ändå skulle vara 9:30.

ivsm1Grabbarna hämtade upp mig i god tid för att vi skulle hinna titta lite på de andra loppen också, roligt att komma till Borås även om det blev ett snabbt stopp, mycket har hänt på 15 år sedan jag flyttade hem igen, jäkligt fin träningsanläggning har de iaf, kanske skulle flytta tillbaks? nej just det, det regnar ju jämnt :) 2007 blev Ryahallen färdig så allt är väldigt fint fortfarande, en sån skulle vi ha i Varberg!

Inte överdrivet mycket folk i hallen, märkligt! vem vill inte se gamlingar springa fort (ja, ok då, försöka springa fort;), fritt inträde också…men ganska skönt också om man helt skulle bryta ihop. Strax efter vi kommit gick starten för M50 3000m där IS Göta som vi åkte med till Gran Canaria v6 med, hade med några löpare bl.a. Sven som arrangerade resan och hans brorsa BG som tog hem loppet i utklassningstil, sololöpning från start till mål, imponerande!

Snabb uppvärmning med Henke för att kunna se större delen av H45 3000m där Göran från IK Trasten ställde upp, låg trea stor del av loppet men såg ut att tröttna lite mot slutet och låg på fjärde plats med en liten lucka fram till 3an, men med en grym spurt tog han bronspengen, härligt!

ivsm2Snart dags för oss, sista starten för dagen 20:40, 3000m H35, lite nervöst inför start måste jag nog medge, men så ska det väl vara kanske, fick direkt bra position som nummer två, i ett lopp som öppnades ganska lugnt med ett 40 varv, ökade till 37 på andra och höll den farten ganska länge, snabbt halkade jag ner till fjärde platsen och det var helt klart att de två längst fram inte gick för fullt, jag tyckte att det kändes helt ok, det är klart att det gick snabbt men hade ändå en så bra plats i tätgruppen att det bara var att följa, så kom rycket med 1km kvar och jag fick genast en lucka på några meter, kanske att jag hade kunnat hängt med lite till men frågan är om jag hade knäckt mig helt då o få joggat i mål, ganska troligt, tappade lite på sista km när jag fick springa själv, fick till ett ganska snabbt sista varv men var aldrig när tredje platsen. 9:31 blev det och det känns ändå helt ok, lite snabbare hade så klart varit roligt, men det är inte min sträcka, stor teknik skillnad mot de första och mig, lite att jobba på där skulle jag tro eller ja det vet jag ju efter besöket på Salming för två veckor sedan…

Henke slutade 6a, men med sjukdom under flera veckor så får det betraktas som helt ok ändå, bra kämpat!

Så trött som jag var efter loppet brukar jag inte vara efter ett millopp, men en annan sorts trötthet, mer blodsmak-, må illa trötthet.

Avslutning med 2 st dubbel Hellner burgare på McDonald’s, helt perfekt!

Trevlig kväll och en upplevelse rikare, kommer jag göra om det? …njaaaa

 

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *